Sült rizsgolyó
2013.06.26 13:47
Szerintem nagyon ötletes recept, és igazán finom. Nekem főleg az, mert imádom a sajtokat is, a rizst is szeretem és akár maradék cuccból is meg lehet csinálni, nagyon finom lesz! Én husis salátát csináltam hozzá, így nagyon bőven négy embernek is jut belőle és marad is kicsi, ha nagy étvágyú emberelről beszélünk. Jöjjön is a recept.
Hozzávalók:
- 2 cs gyors rizs
- 1 tojás
- 2 ek frissen reszelt sajt (lehet kicsit több is)
- mozzarella
- tej (a panírozásnál a tojásba keverhetünk egy picit, de ez elhagyható)
- zsemlemorzsa
- liszt
- 1 tojás a panírozáshoz
- só
Elkészítés:
- Főzzük meg a gyorsrizseket sós vízben - pici olajat is lehet tenni mellé én szoktam.
- Ha megfőtt, öblítsük le hideg vízzel, hogy hamarabb hűljön ki, öntsük ki a zacskókból egy nagy tálba, és várjuk meg míg majdnem teljesen ki nem hűl.
- Tegyünk bele egy egész tojást, majd a reszelt sajtot és jól jeverjük össze.
- A kis mozzarellagolyókat tábla öntsük ki, hogy kéznél legyen és pakoljuk ki a panírozáshoz szükséges dolgokat.
- Vizezzük be a kezünket és vegyünk egy keveset a rizsből, a közepébe nyomjunk egy mozzarellát, formáljunk belőle golyót és panírozzuk. Liszt-tojás-morzsa.
- Egy tipp: minden egyes golyóformálás előtt vizezzük be a kezünket, különben szétpereg és ragad a kézhez!
- A kész golyókat süssük ki forró olajban és kész is :)