Kinder Pingui torta
Áprilisban volt idősebb nagymamám születésnapja, így újra lehetőségem nyílt arra, hogy készítsek egy kis tortát. A díszítése mondjuk nem lett a legszebb, mert kevés időm volt rá, de azért jobb, mint a semmi. Ezt a tortát anyuval közösen választottuk, hogy készítsem el, és nagy sikert is aratott, még aznap elfogyott az egész, bár ez zsúrtortánál annyira nem meglepő. Finom, krémes és akik szeretik a csokit és a tejszínt, azoknak kötelező elkészíteni :) A hozzávalókat viszont nem zsúrtorta méretben fogom megadni, hanem egész tortához.
Hozzávalók:
Tésztához:
* 6 tojás
* 6 ek cukor
* 6 ek liszt (fele sima, fele grízes)
* 6 ek melegvíz
* 2 ek keserű kakaópor
* 1 cs sütőpor
Tejszínes krémhez:
* 5 dl Hulala (habtejszín)
* 1 cs étkezési zselatin
* 2-3 cs vaníliás cukor
Csokoládés krém:
* 15 dkg étcsokoládé
* 10 dkg Rama
* 2 ek napraforgó olaj
Bevonáshoz:
* 15 dkg étcsokoládé
* 10 dkg Rama
* 3 ek napraforgó olaj
Elkészítés:
1. A cukrot, a tojássárgáját a melegvízzel habosra keverjük, hozzáadjuk kicsinyenként a kakaós lisztet, melyben elkevertük a sütőport is, végül a fehérje felvert habját.
2. Egy kerek tortaforma alját bevonjuk alufóliával, így biztosan szép hibátlan lapot kapunk. Két lapot sütünk. Kb. 200°C 30 perc. (én egybe sütöttem majd kettévágtam)
3. Áztassuk be a zselatint 6 ek vízbe, kicsit állni hagyjuk, majd lassú tűzön kevergetve, oldjuk fel, hogy áttetsző legyen.
4. Verjük fel kemény habbá a jól lehűtött Hulalát, hozzáadva a 2-3 cs vaníliás cukrot, és csurgassuk bele a zselatint is.
5. Az egyik lapot tegyük vissza a tortaformába, kenjük meg nagyon vékonyan egy pici dzsemmel (eper vagy meggy), és a hab felét osszuk el rajta. Ezt tegyük hűtőbe, amig a csokiréteget elkészítjük.
6. Mikróban olvasszuk fel a 15 dkg étcsokit a margarinnal és a 2 ek olajjal. (Nem kell folyósra, kis habverővel egyenletes krém állagúvá felkeverjük.)
7. A kihűlt habra szépen elkenjük ezt a csokikrémet, és ráhelyezzük a másik tésztalapot és a maradék habot. Újra vissza a hűtőbe. Amíg ez hűl, elkészítjük a mázt ugyanúgy, mint a közbülső csokiréteget.
8. Végül a második réteg hideg habon elkenjük (lapos tortalapáttal) a mázt, és visszatesszük a hűtőbe.
9. A tetejét megmaradt vagy külön felvert esetleg kész habbal díszíthetjük.