Francia túrós pite
2013.09.01 13:27
Van jó pár bevánt túrós sütireceptünk, de most szerettünk volna valami újat kirpóbálni, mivel imádjuk a túrót, főleg édesen, ezért elkezdtem kicsit kutatni, és ezt a gyöngyszemet halásztam ki a sok közül, ami mindenkinek tetszene most itthon. Nagyon finom lett, és nagy a sikere, nem is tudom marad-e holnapra :D
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg sütőmargarin
- 1 tojás sárgája
- 1/2 csomag sütőpor
- 5 dkg kristálycukor
- pici tej
A töltelékhez:
- 2 csomag vaníliás cukor
- mazsola
- 1 tojás sárgája
- 50 dkg túró
- ízlés szerinti cukor
- 2 tojásfehérje habbá verve
A vaníliakrémhez:
- 1 csomag pudingpor
- cukor
- tej
Elkészítés:
- Készítsük elő a szétosztott hozzávalókat, majd keverjük össze a túrót, de még a két felvert tojásfehérje nélkül.
- A tepsibe tegyünk sütőpapírt (vagy kenjük ki vajjal-liszttel)
- Gyúrjuk össze a tésztát, az egyharmadát tegyük félre, a többit simítsuk a tepsi aljára.
- Főzzük fel a pudingot, de nem kell hagyni kihűlni, közben már be is lehet kapcsolni a sütőt melegedni.
- Verjük fel a tojásfehérjéket, majd finoman keverjük a mazsolás túróba, ezt rétegezzük a tésztára, erre öntjük még melegen a pudingot, és a maradék tésztát rácsozzuk a tetejére.
- 180°C-on negyven pedcig sütjük.