Francia túrós pite

2013.09.01 13:27

Van jó pár bevánt túrós sütireceptünk, de most szerettünk volna valami újat kirpóbálni, mivel imádjuk a túrót, főleg édesen, ezért elkezdtem kicsit kutatni, és ezt a gyöngyszemet halásztam ki a sok közül, ami mindenkinek tetszene most itthon. Nagyon finom lett, és nagy a sikere, nem is tudom marad-e holnapra :D

 

Hozzávalók

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg sütőmargarin
  • 1 tojás sárgája
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 5 dkg kristálycukor
  • pici tej

A töltelékhez:

  • 2 csomag vaníliás cukor
  • mazsola
  • 1 tojás sárgája
  • 50 dkg túró
  • ízlés szerinti cukor
  • 2 tojásfehérje habbá verve

A vaníliakrémhez:

  • 1 csomag pudingpor
  • cukor
  • tej

 

Elkészítés: 

  1. Készítsük elő a szétosztott hozzávalókat, majd keverjük össze a túrót, de még a két felvert tojásfehérje nélkül.
  2. A tepsibe tegyünk sütőpapírt (vagy kenjük ki vajjal-liszttel)
  3. Gyúrjuk össze a tésztát, az egyharmadát tegyük félre, a többit simítsuk a tepsi aljára.
  4. Főzzük fel a pudingot, de nem kell hagyni kihűlni, közben már be is lehet kapcsolni a sütőt melegedni.
  5. Verjük fel a tojásfehérjéket, majd finoman keverjük a mazsolás túróba, ezt rétegezzük a tésztára, erre öntjük még melegen a pudingot, és a maradék tésztát rácsozzuk a tetejére.
  6. 180°C-on negyven pedcig sütjük.